Piše: Aleksandar Čotrić

ULTIMATUM

S obzirom na to da radimo u veoma teškim i nehumanim uslovima, da moramo da pritiskamo čak tri dugmića, a svako je različite boje, da imamo tvrde i neudobne stolice, da moramo satima da slušamo jedni druge, pa i same sebe, polazeći od činjenice da za vreme trajanja sednica ne smemo da se izuvamo, grickamo semenke i pijemo pivo, imajući u vidu da nas kamere neprekidno snimaju kao da smo u nekom realitu šou ili "skrivenoj kameri", pošto posle obilnog ručka ne možemo da prilegnemo što, medicinski je dokazano, nije zdravo, prinuđeno smo da tražimo povećanje plata za za hiljadu i pet stotina procenata i uvećanje svakog narednog meseca u skladu sa porastom životnih troškova.

Tražimo posebnu doplatu za odvojeni život od izborne baze, autobuske i taksne markice, pravo na reprezentaciju za 11 osoba, plus rezerve, kao i pripadajući paušal, naknade za topli obrok i hladno piće, refundaciju troškova za benzin i lož ulje i dodatak za svečana odela, koja su u našem slučaju radna.

S obzirom na naše dvadesetčetvoročasovne aktivnosti, pored redovnih dnevnica, zahtevamo i isplatu noćnica, uz uvećanje od trideset posto.

Zahtevamo da nas TV-kamere slikaju samo kada smo budni, da novinari o nama pišu samo pohvalno, makar morali i da izmišljaju, a da im se u suprotnom zabrani prolazak ulicom u kojoj radimo odgovoran posao. Tražimo da budu uništene sve fotografije na kojima čačkamo nos, rešavamo ukrštene reči, češkamo se i razgovaramo mobilnim telefonima.

Ukoliko ovi naši zahtevi ne budu prihvaćeni, poručujemo da narodni poslanici Skupštine Srbije neće obustavljati rad i stupati u štrajk. Naprotiv, do ispunjenja svih zahteva, radićemo još više!


Video sam svog poslanika u Skupštini 
kako čačka nos i zaključio da smo 
ipak izabrali najboljeg.

Milan Todorov

 

karikatura - Slobodan Srdić

Ko ima poslanički imunitet
može svašta da proguta.

Dejan Tofčević

 

- 10 -